Magazine

Hier lees je alles wat te maken heeft met de huid, huidverzorging en thuisbehandelingen. Lees meer over wat we bedoelen met het naar huis brengen van de beauty kliniek. Wij helpen u de juiste te vinden tussen onze producten, verschillende ingrediënten en inhoud die passen bij uw huid en wat u wilt bereiken met uw behandelingen.

Innovatieve beauty behandelingen voor thuis. Lees meer
Back to Article
08 Jun 2022

Alles wat je moet weten over hyaluronzuur

08 Jun 2022
Alles over hyaluronzuur

We zien en horen overal over hyaluronzuur, maar wat is het eigenlijk? Is het echt een "zuur"? Wat doen hyaluronzuren? Welke effecten kun je verwachten? Hoe gebruik je het op de beste manier? We hebben hier alles verzameld wat je moet weten over hyaluronzuren.

Hyaluronzuur (HA) staat bekend door zijn vermogen om de tekenen van veroudering ‘om te keren’ of te stoppen. Ondanks de naam hyaluronzuur is het geen zuur maar een vochtbindend suikermolecuul (ook wel glycosaminoglycaan genoemd) dat van nature in de huid voorkomt. HA vormt een ​​geleiachtige substantie die het vermogen heeft om tot 1000 keer zijn eigen gewicht aan vocht te binden. Het werkt als een vochtinbrengende en schokabsorberende vulstof in de huid.

Waar is hyaluronzuur goed voor?

Naarmate we ouder worden, produceren we minder hyaluronzuur. De huid wordt droger en minder elastisch, waardoor we rimpels krijgen. HA regelt de vochtbalans in de huid, wat de celvernieuwing bevordert, en is daarom een ​​noodzakelijk ingrediënt.

Wanneer mag je geen hyaluronzuur gebruiken?

Hyaluronzuur is een zeer vriendelijk ingrediënt dat door vrijwel iedereen gebruikt kan worden, ongeacht het huidtype. Je kunt het niet teveel gebruiken, zie het als een vochtmagneet. Maar waar je wel rekening mee moet houden is dat HA vocht nodig heeft om meer vocht te kunnen binden.

De effecten van hyaluronzuur op de huid

- Bevordert de celvernieuwing en de aanmaak van collageen en elastine.
- Verbetert de huid van binnenuit, wat zorgt voor een gladdere huid.
- Trekt en houdt vocht vast in en op de huid.
- Werkt als vochtvuller en schokdemper bij vocht in de huid
- Helpt de antioxidantafweer in de huid te verhogen, maakt de huid beter bestand tegen vrije radicalen.

Tip! Om het maximale effect van hyaluronzuur te krijgen: Bevochtig de huid een beetje met een nevel of wat water voordat je jouw huidverzorgingsproduct aanbrengt met hyaluronzuur erin. Of breng je serum aan VOORDAT je onder de douche springt. Hyaluronzuur heeft water nodig om nog meer vocht aan de huid te kunnen binden.