Magazine

Hier lees je alles wat te maken heeft met de huid, huidverzorging en thuisbehandelingen. Lees meer over wat we bedoelen met het naar huis brengen van de beauty kliniek. Wij helpen u de juiste te vinden tussen onze producten, verschillende ingrediënten en inhoud die passen bij uw huid en wat u wilt bereiken met uw behandelingen.

Innovatieve beauty behandelingen voor thuis. Lees meer
Back to Article
09 Sep 2018

1+1=3 - Hoe je de anti-verouderingseffecten van microneedling kan maximaliseren

09 Sep 2018
1+1=3 - Hoe je de anti-verouderingseffecten van microneedling kan maximaliseren

Hyaluronzuur en microneedling zijn twee van de meest dominante hulpmiddelen op de markt om tekenen van veroudering te bestrijden. Door ze te combineren, beschik je over een van de krachtigste anti-verouderingsbehandelingen die beschikbaar zijn. In dit artikel kijken we naar het verschil tussen een behandeling in een kliniek of een behandeling vanuit huis. Beide methoden geven zichtbare resultaten en laten je huid er jonger uitzien en zich jonger voelen.

Zelfs wanneer je een klein beetje interesse hebt in huidverzorging, heb je waarschijnlijk gehoord van hyaluronzuur – een natuurlijke substantie in de huid die de verbluffende capaciteit heeft om grote hoeveelheden vocht aan te trekken en vast te houden. Dit betekent dat het overwerkt en de huid aanvult om het uiterlijk en de textuur te verbeteren. Je hebt misschien ook gehoord van microneedling of dermarolling zoals sommigen het noemen. Een behandeling die de collageenproductie stimuleert en duizenden microkanalen in de huid creëert, waardoor deze tot 300% meer huidverzorging kan absorberen dan een onbehandelde huid toe in staat is. Nou, raad eens – als je de twee combineer, heb je een van de krachtigste anti-verouderingsbehandelingen tot je beschikking.

Een aanzienlijke toename van het aantal klinieken in Londen, New York en Los Angeles die behandelingen met micronaaldbehandelingen met hyaluronzuur serum aanbieden, staat in voor de werkzaamheid en populariteit van de behandeling. En tegelijkertijd beginnen we thuisbehandelingen op de markt te zien. We besloten om eens de twee te vergelijken. Het grootste verschil tussen de procedures die in klinieken worden uitgevoerd en de behandelingen aan huis, is de lengte van de naaldjes. De middelen die worden gebruikt bij klinische behandelingen zijn tussen 2 en 3 mm lang en kunnen handmatig of in de vorm van een dermapen zijn (wat betekent dat de diepte van de naaldpenetratie tijdens de behandeling kan worden gewijzigd). Nadat de huid is behandeld, wordt een krachtig serum gebruikt dat is gebaseerd op de behoeften van uw huid.

Wat te verwachten en na te denken over:

  1. Ontsteking: dit is onmiddellijk, maar kort en vervaagt aanzienlijk binnen enkele uren van roodheid tot roze-achtig dat 12 tot 48 uur kan aanhouden.
  2. Koel kompressen helpen ongemak na de behandeling te verlichten als verbranding, roodheid of zwelling blijvend is. Neem geen ontstekingsremmende medicijnen, omdat deze het natuurlijke ontstekingsproces van het lichaam verstoren dat belangrijk is voor de transformatie van uw huid. Als je extreme ongemakken hebt, neem dan een paracetamol, of beter nog; eet een verse ananas, want dit helpt het genezingsproces te verhogen en helpt bij elk huidongemak.
  3. Vermijd zware lichamelijke inspanning of zweten gedurende 24 uur na de behandeling vanwege de open poriën.
  4. Vermijd blootstelling aan de zon gedurende minimaal 3 dagen (idealiter tien dagen) na de procedure.
  5. Binnen 2 dagen na de procedure kan je een droge huid en schilferen verwachten vanwege een verhoogde turnover van huidcellen (dit is goed!). Tijdens deze periode moet er een vochtinbrenger worden aangebracht, maar volg altijd alle instructies die je arts je heeft gegeven.
  6. Je zal onmiddellijk resultaat zien en dit zal te zien blijven - de textuur en het uiterlijk van je huid zal verbeteren!

Microneedling vanuit huis met hyaluronzuur

Microneedling vanuit huis is niets nieuws. Het zijn de serums die worden aangebracht na het rollen die nieuw zijn. Het is belangrijk om te zoeken naar een serum die speciaal ontwikkeld is om te gebruiken na een microneedling behandeling, zodat de ingrediënten geschikt zijn. Door de roller te gebruiken, creëer je duizenden microkanalen in de huid, waardoor de huid de aangebrachte serums kan absorberen om 300% meer te worden geabsorbeerd dan op een onbehandelde huid. Hyaluronzuur heeft van nature een hoog moleculair gewicht, dus onbehandelde huid heeft moeite om het te absorberen. Zoek voor maximale resultaten serums met combinaties van zuren en peptiden (de 'bouwstenen' van de huid).

Lees hier meer over microneedling met hualuronzuur

De thuisbehandeling verschilt van de klinische omdat de naalden niet zo diep doordringen. Dit betekent dat je een grotere collageenstimulatie zal hebben nadat je in een kliniek bent geweest. Maar het is ook een meer agressieve procedure, dus verwacht een beetje uitval na de behandeling. Een arts die we vroegen, zei het op deze manier; het zijn geweldige aanvullende opties. Je kunt een klinische behandeling zelden vervangen door iets dat je thuis doet, daar gaat het niet om. Het idee is dat je de thuisbehandeling gebruikt als je minder ernstige problemen hebt (als je fijne lijntjes hebt in tegenstelling tot diepe rimpels bijvoorbeeld). Maar vergis je niet. Microneedling die thuis wordt uitgevoerd, heeft zichtbare verjongende effecten. Of, als voorbereiding op een klinische behandeling. Door microneedling thuis, in de aanloop naar een reeks behandelingen, zal je huid ontvankelijker zijn en krijg je nog betere resultaten van uw klinische procedure.

Zoals met elke medische behandeling, is het belangrijk om onderzoek te doen. Probeer een kliniek te vinden door middel van aanbevelingen, en als je dat niet kunt doen, vraag dan om beoordeling van andere patiënten. Na overleg zal de arts het juiste aantal behandelingen voorstellen (meestal 3-6, met intervallen van 4-6 weken). Klinische behandelingen beginnen vanaf €200 per sessie. Thuisbehandelingen zijn te vinden voor ongeveer €100 voor een behandeling van 3 maanden.