Magazine

Hier lees je alles wat te maken heeft met de huid, huidverzorging en thuisbehandelingen. Lees meer over wat we bedoelen met het naar huis brengen van de beauty kliniek. Wij helpen u de juiste te vinden tussen onze producten, verschillende ingrediënten en inhoud die passen bij uw huid en wat u wilt bereiken met uw behandelingen.

Innovatieve beauty behandelingen voor thuis. Lees meer
Back to Article
10 Jan 2019

5 veel voorkomende huidverzorgings mythes ontmaskerd

10 Jan 2019
5 veel voorkomende huidverzorgings mythes ontmaskerd

Overal lees je verschillende huidverzorgingstips, maar vaak zijn veel van deze tips tegenstrijdig. Vandaar dat wij graag de waarheid omtrent een aantal huidverzorgingsmythes willen verhelderen.

5-veel-voorkomende-schoonheidsmythes-ontmasker

Mythe 1

Alle ingrediënten genoemd als ‘zuren’ of ‘alcoholen’ zijn irriterend.

Dit is niet waar. Hyaluronzuren zijn een van de mildste ingrediënten die beschikbaar zijn voor een formule. Cetearyl Alcohol is een ‘vette’ alcohol die als een emulgator dient, waardoor we goed werkende ingrediënten in crèmes en lotions kunnen mengen.

Bekijk hier al onze producten met Hyaluronzuren
Bekijk hier al onze producten met Cetearyl Alcohol

Mythe 2

Het juiste huidverzorgingsproduct geneest al je huidproblemen

Wat zou het geweldig zijn als er een product bestond die al onze problemen kon oplossen! Helaas is het niet zo simpel. Een heldere, gezonde huid is een combinatie van factoren, zoals voeding, lichaamsbeweging, omgeving en natuurlijk productkeuze. Zorg ervoor dat de levensstijlkeuzes en productkeuzes bij elkaar passen, want wanneer je systemen in balans zijn, zal je huid en je gezondheid ook in balans zijn.

Mythe 3

Kies huidverzorgingsproducten op basis van je leeftijd

Veel producten claimen dat ze speciaal zijn ontworpen voor een specifieke leeftijdscategorie. Belangrijk om te onthouden is dat leeftijd géén huidtype is! Iemand van 50 kan namelijk precies dezelfde huidproblemen en huidtype hebben als iemand van in de dertig.

Daarnaast wordt er ook vaak gezegd dat anti-ageing producten niet bedoeld zijn voor jonge vrouwen in de twintig. Echter, bij het bestrijden van zichtbare tekenen van veroudering zo vroeg mogelijk moeten beginnen. De ingrediënten die daarvoor nodig zijn, zijn voor iedereen hetzelfde. Het is eigenlijk net als met een gezond dieet. Wat voor iemand van 20 gezond is, is ook gezond voor iemand van 60.

Mythe 4

Ouderdomsvlekken horen bij het ouder worden

Ook dit is niet waar! De term ouderdomsvlek is niet correct. Bruine vlekken en een ongelijkmatige huidskleur komen vooral door jarenlange blootstelling aan het milieu. Dit leidt tot enzymen in het huidoppervlak waardoor er zichtbare onvolkomenheden ontstaan.

Hoe je ze ook wilt noemen, deze plekjes zijn niet gewenst en kunnen op elke leeftijd verschijnen. Voor het verminderen van deze vlekken kan je een microneedling behandeling gebruiken. De Skin Roller in combinatie met een effectief serum tegen pigmentvlekken zal je problemen zichtbaar verminderen.

Bekijk de Skin Renewal behandeling hier

Mythe 5

De juiste oogcrème elimineert mijn donkere kringen onder de ogen

Helaas is er, ongeacht de hype, geen externe oplossing die donkere kringen onder de ogen zal elimineren. Donkere kringen kunnen worden veroorzaakt door allergieën, hormonen, genetica, medicijnen, gebrek aan slaap, voedingsoorzaken en zelfs veroudering. Een oogcrème kan de huid onder je ogen minder gezwollen of strakker maken, maar het kan de kleur niet helemaal veranderen. Wel is het belangrijk om de huid onder de ogen goed te verzorgen. Hiervoor kan je de volgende producten gebruiken:

Hyaluronic Microneedling Patches
Eye Cream