Magazine

Hier lees je alles wat te maken heeft met de huid, huidverzorging en thuisbehandelingen. Lees meer over wat we bedoelen met het naar huis brengen van de beauty kliniek. Wij helpen u de juiste te vinden tussen onze producten, verschillende ingrediënten en inhoud die passen bij uw huid en wat u wilt bereiken met uw behandelingen.

Innovatieve beauty behandelingen voor thuis. Lees meer
Back to Article
09 Oct 2019

Alles wat je moet weten over hangende, verzakkende oogleden en hoe u ze kunt aanpakken

09 Oct 2019
Alles wat je moet weten over hangende, verzakkende oogleden en hoe u ze kunt aanpakken

Waarom het oog?

Het ooggebied heeft meer te verduren dan de huid ergens anders op het lichaam. Vandaar dat je ook hier de eerste tekenen van leeftijd, stress en vermoeidheid zult zien.

Door glimlachen en knipperen maakt je oog wel tot 10.000 bewegingen per dag én de huid onder de ogen is 10x dunner dan de rest van onze gezichtshuid. Daarnaast ontbreekt er in het ooggebied ook zacht weefsel (vet & spieren), waardoor de huid veel meer kans heeft op een slap uiterlijk. Helaas hebben we ook geen olieklieren rond het ooggebied, hierdoor is het moeilijk om in dat gebied vocht te produceren en vast te houden.

Waarom zakken oogleden?

Helaas is het een feit dat wanneer je ouder wordt zwaartekracht ervoor zorgt dat je lichaam er anders uitgaat zien. Dit geldt ook voor je oogleden. Sommige gevallen hebben zulke hangende oogleden dat het gezichtsvermogen wordt gehinderd en een operatie nodig is om onbelemmerd zicht terug te krijgen. De meeste gevallen komen voort uit een verzwakking van de spieren die verantwoordelijk zijn voor het optillen van het ooglid. En die slapeloze nachten helpen ook niet mee; we belasten de spieren en houden onze kijkers open na een nacht, of meerdere, van onvoldoende slaap.

Oogleden kunnen na verloop van tijd ook gezwollen worden

Afgezien van de doorbuiging van de zwaartekracht, kunnen oogleden permanente wallen aannemen zodra de weefsels in de oogleden verzwakken waardoor vetafzettingen naar beneden glijden en op het onderste deel van het ooglid rusten. Deze vetophopingen verschijnen als gezwollen ogen en kunnen worden verergerd door oedeem (vasthouden van vocht).

Op welke ingrediënten moet ik letten?

Let op hydratatie, verheldering, puffing (aka verstevigend) en antioxidantbescherming. Belangrijkste ingrediënt hier is hyaluronzuur. Let daarnaast ook op de verpakking van de oogcrème. Deze moet licht en lucht tegenhouden (geen potje!)

Ja, we hebben een mooie oogcrème, specifiek gericht op de ogen! Je kunt het hier vinden!