Magazine

Hier lees je alles wat te maken heeft met de huid, huidverzorging en thuisbehandelingen. Lees meer over wat we bedoelen met het naar huis brengen van de beauty kliniek. Wij helpen u de juiste te vinden tussen onze producten, verschillende ingrediënten en inhoud die passen bij uw huid en wat u wilt bereiken met uw behandelingen.

Innovatieve beauty behandelingen voor thuis. Lees meer
Back to Article
24 Apr 2019

Dr Ana Barragan´s top Microneedling tips

24 Apr 2019
Dr Ana Barragan´s top Microneedling tips

V: Hoe vaak moet volgens u een microneedling apparaat gebruikt worden?

A: Dat hangt ervan af! Microneedling werkt door het creëren van kleine gaatjes in de huid die het lichaam als wonden ziet. Dit is triggers de productie van collageen, wat betekent dat hoe meer u het apparaat gebruikt, hoe meer collageen uw lichaam zal produceren. De Skin Rollers voor thuisgebruik hebben kortere naaldlengtes dan die we in de kliniek gebruiken, waardoor ze veilig zijn en geschikt voor frequent gebruik. Ik raad mijn cliënten altijd aan om de Skin Roller in het begin 2 dagen achter elkaar te gebruiken en daarna 2 dagen hun huid te laten rusten. Ze kunnen daarna de behandeling 3 dagen achter elkaar uitvoeren en vervolgens 3 dagen rusten en zo verder. Door de frequentie gestaag te verhogen, vinden de meeste mensen wat bij hen past. Persoonlijk doe ik 7 aan, 7 uit, maar ik heb vrienden en klanten die 3 op, 3 uit doen en dezelfde resultaten hebben. Wat heel belangrijk is om te weten dat collageen ook wordt geproduceerd tijdens de ‘rustdagen’, dus laat je niet verleiden om ze over te slaan – je huid heeft deze rust nodig! Tot slot zou ik willen zeggen dat 7 opeenvolgende dagen het maximum is dat u zou moeten doen.

V: Is microneedling echt geschikt voor alle huidtypes?

A: Ja, want wat het doet is het stimuleren van een natuurlijk proces in ons lichaam. Dat gezegd hebbende, moeten de naaldlengte, frequentie en druk worden afgestemd op uw huidtype. Mensen met een zeer gevoelige huid moeten langzaam beginnen en met een kortere naaldlengte de huid ‘opbouwen’.

V: Zijn er momenten waarop je geen dermaroller zou moeten gebruiken?

A: Ja! Voor en na het blootstellen van uw huid aan klimaten die radicaal anders zijn dan de uwe. Bijvoorbeeld op vakantie gaan in de zon als je in een koud of duister land woont. Dit is om een aantal redenen, maar simpel gezegd; de meeste mensen zullen merken dat hun huid iets anders werkt als ze naar een ander klimaat gaan. Dit soort tijdelijke veranderingen betekent meestal dat de huid probeert te acclimatiseren en dan is kan je beter je huid met rust laten. Ook op een huid die is verbroken tot het punt van bloeden, moet microneedling worden vermeden. Het gezingsproces is (hopelijk) al onderweg, dus het is het beste om je huid met rust te laten.

V: Waar denk je dat mensen over moeten nadenken bij Microneedling?

A: Uiteraard moeten mensen de instructies die bij hun apparaten horen altijd moeten lezen en begrijpen. Ik denk ook dat ze niet bang moeten zijn om hun roller uit te proberen op gebieden die niet altijd worden genoemd. De nek bijvoorbeeld. We reinigen en hydrateren daar. Waarom zouden we daar niet rollen? Mijn persoonlijke favoriete plek is onder de kaaklijn. Helaas is dit een gebied dat vrij gemakkelijk uitzakt, dus een beetje extra aandacht geven is altijd een goed idee! Ik gebruik de mijne ook voor mijn oren. Als je goed kijkt, is dit een gebied waar vrouwen vroegtijdig rimpels krijgen. Voor mannen fungeert scheren als een natuurlijke exfoliator. Ze kunnen overwegen een beetje extra te rollen met een dermaroller op de andere delen van hun gezicht om de behandeling ´gelijk te maken´. Als laatste, is het goed om vroeg te beginnen. Het is namelijk veel eenvoudiger om lijnen en rimpels te voorkomen dan te verwijderen. Ook zorgt het ervoor dat je microneedling vroegtijdig een onderdeel van je routine maakt.  

Skin-Roller-Swiss-Clinic

V: Zijn er nadelige effecten om rekening mee te houden?

A: Microneedling bestaat nu al tientallen jaren. Oorspronkelijk was het een klinische behandeling, voornamelijk voor diepe littekens, met behulp van zeer lange naalden. Zelfs als een thuisbehandeling is microneedling al jaren beschikbaar. Dit betekent dat er veel onderzoek is en nee, er zijn geen bijwerkingen gemeld, mits u zich houdt aan geschikte naaldlengtes en de huid voldoende laat rusten tussen de behandelingen. Een ding wat ik tegen mijn cliënten zeg, is dat wanneer je met micronaalden begint, je huid tijdens de eerste paar weken uitdroogt. Dit is een tijdelijke bijwerking en als u eenmaal gewend bent aan de behandeling, verdwijnt dit. Wel is dit wellicht belangrijk om in gedachten te houden als u een speciale gebeurtenis heeft gepland.

V: Is er nog iets dat u denkt dat onze lezers moeten weten?

A: Ik denk dat ik jullie lezers er nogmaals op moet wijzen dat het belangrijk is om ‘je eigen weg’ te testen naar een microneedling techniek dit bij jouw past. Vergeet niet dat microneedling NIET tergend pijnlijk mag zijn. Het moet aanvoelen als krabben. Niet iedereens huid reageert hetzelfde. De een zal erg rood worden, andere hebben nauwelijks enige reactie. Ongeacht of u een zichtbare reactie krijg of niet, u moet na het rollen een serum of vocht inbrengende crème aanbrengen. Dit is belangrijk omdat het het genezingsproces bevordert. Aangezien u de microkanalen heeft gemaakt, zullen de aangebrachte producten de huid dieper doordringen, wat een toegevoegde bonus is.

Dr. Ana Barragan is een ervaren niet-chirurgische Senior Anesthetica Arts die specialistische behandelingen biedt in klinieken in en rond Londen. Ze traint ook andere artsen. De behandelingen/aandoeningen waar ze zich in specialiseert zijn: wang- en lipverbetering, kin vergroting, nek lift, wenkbrauwlift, huidmesotherapie, klinische microneedling, nasolabiale plooi, traanbuis, hyperhidrose en marionetlijnen.

Ze is ook volledig gekwalificeerd tandarts, gespecialiseerd in implantaten.

Neem voor meer informatie contact op met de klantenservice van Swiss Clinic