Magazine

Hier lees je alles wat te maken heeft met de huid, huidverzorging en thuisbehandelingen. Lees meer over wat we bedoelen met het naar huis brengen van de beauty kliniek. Wij helpen u de juiste te vinden tussen onze producten, verschillende ingrediënten en inhoud die passen bij uw huid en wat u wilt bereiken met uw behandelingen.

Innovatieve beauty behandelingen voor thuis. Lees meer
Back to Article
14 Dec 2017

H20 - vriend of vijand van je huid?

14 Dec 2017
H20 - vriend of vijand van je huid?

Meeste van ons hebben gehoord dat je gehydrateerd moet zijn om een gezond uitziende huid te hebben. En hydratatie wordt bereikt met water, toch? Wel, ja en nee. Ons wordt verteld dat we ons lichaam kunnen hydrateren door water te drinken, maar na het zwemmen of douchen kan de huid droog en ruw aanvoelen. Waarom?

Zonder al te technisch te worden, moeten we beginnen met het rechtzetten van onze terminologie. Hoewel ze vaak als synoniemen worden gebruikt, is er een fundamenteel verschil tussen 'droog' en 'uitgedroogd'. Een gedehydrateerde huid mist in water en een droge huid mist in oliën. Een uitgedroogde huid toont dof en voelt strak, terwijl een droge huid kan gaan schilferen, ruw is of jeukt.

Wat veroorzaakt de uitdroging van de huid?

Eigenlijk alles dat ervoor zorgt dat water het lichaam verlaat of uit de huid verdampt:

  • Vochtigheid: (of eerder gebrek aan) kan de hydratatie van de huid beïnvloeden. Wanneer de lucht om ons heen een lage luchtvochtigheid heeft, mist het vocht en zal het water 'uittreden'.
  • Zon: krachtige UV-stralen kunnen de huidbarrière verzwakken, waardoor water kan ontsnappen.

  • Temperatuur: hoe kouder het wordt, hoe lager de hydratatie van de huid. Wanneer de temperatuur daalt, verhogen we doorgaans de verwarming binnenshuis, wat u, zoals u al weet, tot uitdroging leidt.

  • Zweten: tijdens het sporten is altijd goed voor je, het water dat je lichaam verlaat tijdens het zweten is geen goed nieuws voor je huid. (Let op, dit is GEEN excuus om niet te sporten, het betekent simpelweg dat je na het sporten je huid moet verzorgen en hydrateren, maar we komen daar wel aan). 


Wat veroorzaakt een droge huid?

Nou ja, vrijwel alles dat de natuurlijke oliën van de huid verwijdert, inclusief reiniging. Ironisch genoeg kan het water dat we zo wanhopig proberen te behouden in de huid, om onze hydratatieniveau's te behouden, kan (en vaak) verdwijen na een reinigings routine. Dit is waar water van beste vriend naar vijand gaat.

De huid geydrateerd en gezond houden

We zijn niet hier om wanhoop te verspreiden. We benaderen het leven graag met een 'glas half vol' (van water) houding. Dus laten we stoppen met praten en naar de oplossingen kijken! We weten dat we meer water in de huid moeten zien te krijgen en het daar moeten houden. De enige meest efficiënte en eenvoudigste manier om water in de huid op te nemen is door het te drinken. Het zal zich dan in het lichaam verspreiden, verschillende taken uitvoeren en dat wat niet voor andere doeleinden is gebruikt, zal de huid bereiken. Nu is het cruciaal om het daar te houden. Dit wordt bereikt door het 'op te sluiten', met behulp van bevochtingingsmiddelen (vaak te vinden in serums), natuurlijke oliën en plaatselijk aangebrachte crèmes die oliën of actieve ingrediënten bevatten die de eigenschappen van oliën nabootsen. Dus, hoe voelen we ons nu over water?

Absoluut onze vriend, maar zoals bij elke relatie, moeten we eental grenzen verleggen. In dit geval een fysieke grens: de huid. Water moet zich voornamelijk in de huid bevinden en met mate aan de buitenkant worden gebruikt. Dit zla leiden to een goed gehydrateerde huid, wat betekent dat fijne lijntjes en rimpels op afstand blijven. 

Toptips voor een gezonde, gehydrateerde huid
  • Drink veel water
  • Gebruik hydraterende serums die bijv. Hyaluronzuur, natriumhyaluronaat, glycerine of andere humectanten bevatten (ingrediënten die helpen om het water te binden en vast te houden) vóór het hydrateren
  • Gebruik een vochtinbrengende crème die geschikt is voor uw huidtype om water en vocht vast te houden
  • Zoek naar behandelingen die rijk zijn aan actieve rehydraterende en vochtinbrengende ingrediënten, die niet moeten worden afgespoeld
  • Gebruik geen overmatig water bij het reinigen van uw gezicht (zoek naar lotionbasis of micellaire reinigingsmiddelen)
  • Gebruik zonbescherming

Swiss Clinic heeft verschillende behandelingsoplossingen voor het onderhouden van een perfect gehydrateerde huid. Lees meer over  Face Dry Mask, Micellar Cleansing Gel en het vochtinbrengende  Face Serum!