Magazine

Hier lees je alles wat te maken heeft met de huid, huidverzorging en thuisbehandelingen. Lees meer over wat we bedoelen met het naar huis brengen van de beauty kliniek. Wij helpen u de juiste te vinden tussen onze producten, verschillende ingrediënten en inhoud die passen bij uw huid en wat u wilt bereiken met uw behandelingen.

Innovatieve beauty behandelingen voor thuis. Lees meer
Back to Article
15 Aug 2019

Help, ik heb striae!

15 Aug 2019
Help, ik heb striae!

De huid verraadt vaak wat er gaande is in ons leven - stress, gebrek aan slaap en slechte eetgewoontes kunnen ouderdomsvlekken, littekens, striae, ongelijkmatige teint en puistjes veroorzaken. Helaas horen deze factoren bij het dagelijkse leven en leren wij te leven met een huid die niet persé er uitziet zoals je het liefste zou willen. Striae is een herinnering aan de verschillende fases die je lichaam heeft doorstaan, zoals diëten, zwangerschap en leeftijd. Echter, is er een goede oplossing hiervoor en dat is microneedling! Lees hieronder verder hoe deze behandeling je kan helpen.

Wat is striae en waarom gaan ze niet weg?

Striae is een resultaat van rekking van de huid en de toename van cortison in je systeem. Normaliter is je huid in staat om uit te strekken en terug te keren naar zijn natuurlijke staat dankzij de sterke, elastische vezels die hem bij elkaar houden. Soms kan een snelle groei of gewichtsverandering ervoor zorgen dat je huid zich té ver uitrekt waardoor de gebieden waar de huid is uitgerekt worden opgevuld met ongeordende vezels. Deze zorgen voor de strepen die we maar al te goed kennen.

Striae komt vaak voor bij:

  • Vrouwen krijgen vaak striae tijdens hun zwangerschap. Dit komt uiteraard omdat er ruimte gemaakt moet worden voor de baby en je huid in grote mate wordt uitgerekt.
  • Striae kan ook ontstaan wanneer je veel afvalt of aankomt. Tieners krijgen vaak striae wanneer ze een groeispurt hebben.

Waarom microneedling?

Microneedling is bewezen werkzaam bij het verminderen van littekens, inclusief striae. Dermarollers openen voorzichtig collageenvezels aan het oppervlak terwijl ze over de huid glijden door de taaie, vezelige vezels die littekenweefsel vormen te verbreken. Je lichaam herkent ook de kleine fysieke veranderingen die door de micronaalden worden geïntroduceerd en start een genezende reactie. Nieuwe, sterkere, meer elastische vezels vervangen het littekenweefsel, waardoor je huid er gladder uitziet en flexibeler aanvoelt

Tips voor het richten van striae via Microneedling

Omdat striae optreedt op delen van het lichaam met een dikkere huid snijdt een standaard dermaroller met korte naald niet. Body Microneedling Home Treatment is specifiek ontworpen om de huid op uw billen, dijen, armen en buik te behandelen met een bredere constructie en langere naalden die pijnloos micro-verwondingen in de bovenste huidlaag veroorzaken.

Met 5x per week gebruik, zal u na ongeveer 30 dagen zichbare resultaten zien, zoals blijkt uit deze verbazingwekkende before & after

BEFORE & AFTER