Magazine

Hier lees je alles wat te maken heeft met de huid, huidverzorging en thuisbehandelingen. Lees meer over wat we bedoelen met het naar huis brengen van de beauty kliniek. Wij helpen u de juiste te vinden tussen onze producten, verschillende ingrediënten en inhoud die passen bij uw huid en wat u wilt bereiken met uw behandelingen.

Innovatieve beauty behandelingen voor thuis. Lees meer
Back to Article
08 Aug 2018

Help! Wat te doen tegen vergrote poriën?

08 Aug 2018
Help! Wat te doen tegen vergrote poriën?

Vergrote poriën is een huidaandoening waar heel veel mensen last van hebben. Hoewel ze niet pijnlijk of schadelijk zijn voor je gezondheid, kan het er onooglijk uitzien en je ouder laten voorkomen dan je bent. Wie last heeft van vergrote poriën weet waarschijnlijk wel dat het een behoorlijke uitdaging is om ze te behandelen. Vandaar dat wij in dit artikel de basisprincipes van een uitgebreide poriën behandeling uitleggen.

Ten eerste is het belangrijk om vast te stellen dat de grootte van je poriën genetisch is bepaald. Poriën kunnen niet openen of sluiten zoals veel huidverzorgingsbedrijven verkondigen. Je poriën worden niet gecontroleerd door spieren, wat betekent dat ze niet opeens zullen verdwijnen wanneer je heet water gebruikt. Wel wordt door warm water te gebruiken talg en de huid rondom je poriën verzacht, waardoor verstoppingen gemakkelijker loskomen.

Wat veroorzaakt vergrote poriën?

Mensen met een zeer vette huid hebben het meest last van vergrote poriën. Wanneer je talgklieren te veel talg aanmaken, en dit wordt vermengd met oude huidcellen, kan dit het talg blokkeren en ophopen. Zo ontstaat er een verstopte porie of mee-eter. Zelfs wanneer de verstopping weg is, kan de porie opgerekt worden en zichtbaar blijven.

Hoe voorkom ik ze?

Zoals eerder vermeld zijn vergrote poriën genetisch bepaald. Wanneer je van jezelf weet dat je aanleg hebt voor vergrote poriën, dan is de beste tactiek preventie. Om te voorkomen dat je vergrote poriën krijgt, is het belangrijk om je olieproductie te beheersen. Daarnaast kan je ook het beste verstoppingen minimaliseren. Om dit voor elkaar te krijgen raden wij aan om een reinigingsapparaat te gebruiken om al het vuil uit je gezicht los te maken en te verwijderen. Wanneer je huid extreem vettig is, komt dat doordat je huid uitgedroogd en ongebalanceerd is. Gebruik een serum zoals onze Face Serum om het vochtniveau van je huid weer in balans te brengen.

Hoe kan ik ze verkleinen?

Vergrote poriën verkleinen is lastig en het kost tijd. Regelmatige schoonheidsbehandelingen kunnen helpen. Daarnaast is het belangrijk om de productie van nieuwe huidcellen te stimuleren. Dit zou je kunnen doen door gebruik te maken van onze Skin Reactive behandeling. Microneedling versnelt het regeneratieproces van de huid. Door de behandeling worden nieuwe cellen en collageen geproduceerd, waardoor je huid er zachter en soepeler uit zal zien.

Benieuwd naar de Skin Reactive behandeling? Bekijk de behandeling hier!