Magazine

Hier lees je alles wat te maken heeft met de huid, huidverzorging en thuisbehandelingen. Lees meer over wat we bedoelen met het naar huis brengen van de beauty kliniek. Wij helpen u de juiste te vinden tussen onze producten, verschillende ingrediënten en inhoud die passen bij uw huid en wat u wilt bereiken met uw behandelingen.

Innovatieve beauty behandelingen voor thuis. Lees meer
Back to Article
09 Apr 2018

Kennis is macht – de actieve ingrediënten die een verschil maken

09 Apr 2018
Kennis is macht – de actieve ingrediënten die een verschil maken

Afhankelijk van uw huidtype en specifieke problemen, kunt u huidverzorgingsproducten kiezen die geschikt zijn voor de gevoelige, droge, vette of gevoelige huid. Wat u moet onthouden, is dat tenzij een product de ingrediënten heeft om zijn beloften na te komen, het nutteloos is. Gelukkig verbiedt wetgeving bedrijven meestal om claims te maken die ze niet kunnen onderbouwen, maar er zijn grijze gebieden als het gaat om het beschrijven van huidverzorging. Dit is waar actieve ingrediënten in het spel komen. Op voorwaarde dat een product of behandeling een toereikende hoeveelheid bevat van een ingrediënt waarvan in bewezen dat het een aandoening behandelt, kunt u er zeker van zijn dat het de gewenste resultaten kan leveren.

Zoals met veel dingen in het leven is kennis macht, dus lees hieronder over de meest voorkomende, bewezen actieve ingrediënten op de markt vandaag.


Alpha-hydroxy acids (AHA’s)

AHA’s zijn wateroplosbare hydroxyzuren en zijn geschikt voor alle huidtypes. De meest bekende vormen zijn glycolzuur, melkzuur, wijnsteenzuur en citroenzuur en zijn populair in anti-aging crèmes en serums, dankzij hun vermogen om fijne lijntjes, hyperpigmentatie en ouderdomsvlekken te verminderen en kan helpen vergrote poriën te verkleinen. De veelzijdigheid van AHA’s betekent dat ze vaak worden gebruikt in alle soorten huidverzorging en meestal geweldige resultaten opleveren. Let wel op de bijwerkingen; waaronder lichte irritatie en gevoeligheid voor de zon. Het is altijd aan te raden om zonnebrandcrème te dragen, maar dit is extra belangrijk als uw huidverzorgingsproducten alpha hydroxyzuren bevatten.

Beta-hydroxy zuur (salicylzuur)

Salicylzuur helpt de poriën te ontstoppen dankzij het vermogen om door olie beladen haarzakjes te penetreren en wordt daarom vaak gebruikt in producten voor de huid die gevoelig is voor acne. Bovendien verwijdert het de dode huid en kan daardoor de textuur en de toon van een hyper gepigmenteerde en door de zon beschadigde huid verbeteren. Studies hebben aangetoond dat salicylzuur doorgaans minder irritatie veroorzaakt dan alfa-hydroxyzuren, terwijl het een vergelijkbare verbetering in huidtextuur en -kleur oplevert.

Hydroquinone & Kojic zuur

Huidverzorgingsproducten die hydrochinon bevatten worden vaak bleekcrèmes of verlichtingsmiddelen genoemd. Hoewel vaak gebruikt voor een algeheel verlichtend effect, kan hydrochinon ook worden aangetroffen in crèmes die ouderdomsvlekken en hormoon geïnduceerde donkere vlekken (melasma of chloasma) targeten. Gevoeligheid voor hydrochinonen is relatief gebruikelijk, dus test altijd een product dat het ingrediënt bevat. Kojic acid is een andere remedie voor de behandeling van pigmentproblemen en ouderdomsvlekken en werkt door de productie van melanine (bruin pigment) te vertraging.

Hyaluronzuur (glycosaminoglycan)

Huidverzorgingsproducten die deze stof bevatten worden vaak gebruikt met vitamine C-producten om te helpen bij een effectieve penetratie. Hyaluronzuur (ook bekend als glycosaminoglycaan) wordt vaak geprezen vanwege het vermogen om tekenen van veroudering om te keren of te stoppen. Dit komt omdat de stof van nature voorkomt in een jonge huid. Naarmate je ouder wordt vernietigt de natuurkrachten echter hyaluronzuur.

L-ascorbinezuur

Dit is een vorm van vitamine C. Met de leeftijd, omgevingsfactoren en blootstelling aan de elementen neemt de synthese van collageen in de huid af, wat leidt tot rimpels. Vitamine C is de enige antioxidant waarvan is bewezen dat het de synthese van collageen stimuleert, waardoor fijne lijntjes, littekens en rimpels worden geminimaliseerd.

Peptiden

Zoals hierboven beschreven verslechtert collageen in de huid met de leeftijd, en wanneer dit gebeurt, worden bepaalde peptiden geproduceerd. Deze peptiden sturen een ‘boodschap’ naar je huid dat het collageen is kwijtgeraakt en meer moet genereren. Wanneer peptiden topisch worden aangebracht, denkt uw huid dat het een collageen afbraakpunt is en zal uw lichaam nieuw collageen moeten produceren. Met andere woorden, huidverzorgingspeptiden stimuleren de natuurlijke productie van collageen.

Retinol, retinylpalmitaat en tretinoïne

Retinol is afgeleid van vitamine A en komt veel voor in anti-aging huidverzorgingsproducten. Retinyl palmitate is een ander ingrediënt verwant met Retinol, maar is minder krachtig, waardoor het een goede keuze is voor een gevoelige huid. Tretinoïne is een sterkere versie van Retinol. Afhankelijk van uw huidtype, kan elk van de drie uitstekende anti-verouderingsresultaten bieden, zoals vermindering van fijne lijntjes en rimpels, en verbeterde huidtint en textuur. Ze werken allemaal op dezelfde manier: Vitamine A heeft een moleculaire structuur die klein genoeg is om in de onderste huidlagen te komen, waar je collageen en elastine vindt.