Magazine

Hier lees je alles wat te maken heeft met de huid, huidverzorging en thuisbehandelingen. Lees meer over wat we bedoelen met het naar huis brengen van de beauty kliniek. Wij helpen u de juiste te vinden tussen onze producten, verschillende ingrediënten en inhoud die passen bij uw huid en wat u wilt bereiken met uw behandelingen.

Innovatieve beauty behandelingen voor thuis. Lees meer
Back to Article
14 Dec 2017

Laat het collageen maar komen! Dr. Ana Barragan spreekt over klinische behandel trends.

14 Dec 2017
Laat het collageen maar komen! Dr. Ana Barragan spreekt over klinische behandel trends.

Naarmate we ouder worden, verandert ons uiterlijk. Dit is niet noodzakelijk een slechte zaak, fijne lijntjes kunnen een gezicht karakter geven en kraaienpootjes kunnen een teken zijn van iemand die zijn leven heeft doorgebracht met lachen. Maar wanneer die fijne lijntjes zich verdiepen en de zwaartekracht elke dag sterker lijkt te worden en je huid (en hele lichaamsdelen) ruw naar de grond trekt, vragen we ons af of er een manier is om dit te stoppen of terug te draaien.

Natuurlijk zijn er tal van behandelingen om tekenen van veroudering tegen te gaan. Maar met zoveel opties om uit te kiezen, waar begint men? We hebben Dr. Ana Barragan, niet-chirurgische Senior Esthetische arts, gevraagd om haar mening. "Als het gaat om klinische anti-aging behandelingen, is er geen 'one size fits all'. Elke patiënt is uniek en daarom moet de behandeling worden afgestemd op hun behoeften en verwachtingen. Dr. Barragan begint; "Wat ik echter wel zal zeggen, is dat tegenwoordig, de meeste behandelingen die ik doe, de natuurlijke productie van collageen van het lichaam stimuleert, op welke manier dan ook."De tijd terugdraaien

Op de vraag wat de meest voorkomende verzoeken zijn die ze ontvangt, zegt dr. Barragan: "De meeste van mijn klanten komen naar mij toe met een soortgelijk idee van wat ze zouden willen bereiken; een natuurlijk ogende, jongere versie van zichzelf." Ze vervolgt met te zeggen:"De eerste orde van zaken bij het bereiken van een meer jeugdig ogende huid is het verhogen van de productie van colageen. Op dit moment kan dit eigenlijk alleen mechanisch worden gedaan - door fysieke stimulatie."

Threads and fillers

"De meerderheid van de collageen-stimulerende behandelingen die ik uitvoer werkt op twee niveaus. Ze zorgen voor een onmiddelijk effect, bijvoorbeeld een injecteerbare filler zoals ELLANSÉ™ zal rimpels en plooien onmiddelijk corrigeren, maar werken ook voor een langere termijn, door de aanmaak van het eigen natuurlijke collageen te stimuleren." 

Thread lifting; "Dit is een lastige categorie, omdat het woord 'lifting' impliceert, dat je het gezicht optilt, wat niet altijd helemaal waar is. Er is natuurlijk een lifteffect, maar het kan niet worden vergeleken met een face-lift, zoals sommige klinieken doen." Maar dan begint ze te praten over de voordelen van threads. "Er zijn verschillende soorten threads, en ze hebben verschillende constituties en ontwerpen, afhankelijk van wat u wilt bereiken. Er zijn gladde (mono) draden voor het verbeteren van de huidtextuur of draden met weerhaken, tandwielen, ankers, kegels of schroeven om het weefsel te verplaatsen. Hoe dan ook, ze stimuleren allemaal de productie van collageen, wat betekent dat de resultaten van deze behandeling veel langer duren dan eerdere genereaties."

Combineren van behandelingen

Terwijl we enkele van de meer technische aspecten uitleggen over hoe verschillende behandelingen worden toegedient (we zullen daar een heel ander stuk over moeten schrijven), suggereert ze ook dat als je een klinische, collageen-inducerende behandeling overweegt, je ook zou moeten overwegen om dit te vervolgen met thuis behandel routine. "Ik moedig mijn patiënten altijd aan om thuis een microneelding apparaat te gebruiken, tussen de procedures die ik op hun toepas." Ze zegt verder: "Stel je voor dat de behandeling die ik geef gelijk staat aan het bouwen van een huis. Als ik een goed uitziend huis bouw op een wankele ondergrond, zullen er na een tijdje scheuren verschijnen."

Een ander aspect dat ze graag uitlegt, is dat: "Verschillende soorten collageenstimulatie samenwerken om een algeheel effect te creëren; zoals een huidfiller en microneedling vanuit huis; de filler wordt gebruikt om verloren volume te vervangen en microneedling houdt de huid in stand en stimuleert de huid en versterkt het effect van de filler. "

De beste tips van Dr. Barragan voor het succesvol kiezen van een anti-verouderingsbehandeling

We vroegen of ergens mee in het bijzonder rekening mee moet gehouden worden bij het overwegen van een klinische anti-verouderingsprocedure. "Beschrijf in uw eerste consult met uw arts zo eerlijk mogelijk wat u probeert te bereiken. Dit is vaak een betere benadering dan zeggen 'ik wil threats of fillers', omdat dit de arts de mogelijkheid biedt om de beste manier aan te bevelen om de gewenste resultaten te bereiken. "Vervolgens voegt ze eraan toe: "Mijn persoonlijke benadering van alle niet-chirurgische behandeling is langzaam gaan. Begin met minder en voeg indien nodig meer toe - dit is veel gemakkelijker dan een behandeling omkeren."Dr. Ana Barragan is een ervaren niet-chirurgische Senior Aestehic Arts die specialistische behandelingen biedt in klinieken in en rond Londen. Ze traint ook andere artsen. De behandelingen/aandoeningen waar ze zich in specialiseert zijn: wang- en lipverbetering, kinvergroting, neklift, wenkbrauwlift, huidmesotherapie, klinische microneelding, nasolabiale plooi, traanbuis, hyperhildrose en marionetlijnen.

Ze is ook een volledig gekwalificeerde tandarts, gespecialiseerd in implantaten.