Magazine

Hier lees je alles wat te maken heeft met de huid, huidverzorging en thuisbehandelingen. Lees meer over wat we bedoelen met het naar huis brengen van de beauty kliniek. Wij helpen u de juiste te vinden tussen onze producten, verschillende ingrediënten en inhoud die passen bij uw huid en wat u wilt bereiken met uw behandelingen.

Innovatieve beauty behandelingen voor thuis. Lees meer
Back to Article
22 Jul 2018

Lang of kort, wild en golvend, of recht, je haar zal profiteren van wat liefde en aandacht.

22 Jul 2018
Lang of kort, wild en golvend, of recht, je haar zal profiteren van wat liefde en aandacht.

Wie wil er nou geen perfect verzorgd, glanzend en gezond haar? Net zoals we een stralende huid en een gezond, fit lichaam willen. Om de laatste twee te bereiken hebben we huidverzorgingsregimes met potjes en lotions, oefenregimes en overwegen we zorgvuldig onze voedingskeuzes. Het is dus logisch dat je, als je die perfecte haren wil bereiken, je ook over je haarverzorging moet nadenken. Hieronder vind je een lijst met toptips om je haren er net zo fantastisch uit te laten zien als de rest van je lichaam!

  1. Leer je haar kennen!

Het klinkt misschien simpel (en gek), maar het is de eerste stap om grip te krijgen op je haar. Ken je je haartype? Is het dun of dik? Fijn of natuurlijk? Omdat er een verschil is tussen dun en fijn haar! Het is relatief eenvoudig, maar als je het niet zeker weet, vraag je om hulp aan je kapper.

Kijk ook hoe uw haar ‘acteert’. Is het droog en broos of aan de olieachtige kant? Dit zal vaak het hele jaar door variëren, omdat je haar wordt beïnvloed door het klimaat, dieet, medicijnen enz.

  1. Pas je haarverzorging aan op je behoeften

Nogmaals, het klinkt simpel, maar als je eenmaal je haartype hebt uitgewerkt en wat er meer gebeurt kan je producten gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor jouw behoeften.

  1. Overweeg je reiniging.

Ongetwijfeld heb je gedacht aan je reinigingsroutine als het op je gezicht aankomt. Laat je haar dezelfde overweging zien. Je hebt misschien gehoord dat te vaak wassen van je haar schadelijk is voor de gezondheid van je haar. Tot op zekere hoogte is dit waar; wassen met shampoo kan je haar uitdrogen, maar met shampoos en conditioners die speciaal zijn gemaakt om te hydrateren, kun je je zo vaak wassen als je wilt. Zoek een routine die bij je past!

  1. Bescherm je haar.

Overmatige hitte (föhnen en stylingijzers), evenals UV-stralen en vervuiling zijn allemaal de vijanden van je haar. Om je haar te beschermen kan je leave-in producten gebruiken die zijn ontworpen voor jouw haartype. Andere belangrijke vijanden, om je haar te beschadigen, zijn chloor en zout water. Je individuele haren zijn als sponzen - ze nemen de vloeistof op waarin ze zijn ondergedompeld. Om schade te minimaliseren, je haar nat te maken met vers water voordat je gaat zwemmen, zal het verzadigd zijn voordat het in contact komt met chloor of zout water. Haar 1, Kwaadaardige vloeistoffen 0!  

  1. Behandelingen!

Net als je huid, zal je haar zo nu en dan diep voedende behandelingen waarderen. Net als hun gezicht-tegenhangers, zijn haarmaskers een uitstekende aanvulling op een regelmatige reiniging en vocht inbrengende routine. Probeer een leave-in-treatment om de haargroei te stimuleren. Aangezien ons haar in cycli groeit ( lees hier meer ), kan je de groei stimuleren door de haarzakjes te stimuleren in bepaalde fasen van de groeicyclus.

  1. Gemakkelijk…

Je haar is het meest kwetsbaar als het nat is. Kammen met een kam met een brede tand om breken te minimaliseren. Het gebruik van een anti-klit leave-in conditioneringsproduct is ook altijd een goed idee. Wacht met je haar te borstelen tot het volledig droog is, indien mogelijk.

  1. Schakel over naar magie.

Het is niet echt magie, het gaat om het herstellen van de PH-waarde van je hoofdhuid. Een favoriet van ons: rauwe, ongefilterde appelciderazijn. De resultaten en voordelen zijn echter echt magisch: het reinigt je haar zonder natuurlijke oliën te verwijderen, verwijderd overblijfselen van chemische producten, helpt je haar vocht vast te houden voor betere conditionering, heeft antibacteriële en antischimmel eigenschappen om te helpen met schilferende en jeukende hoofdhuid, en sluit de riem van het haar voor meer glans en minder klitten. Hoe je kan profiteren van dit wonderbaarlijke brouwsel? Gebruik het als een spoeling: 1 deel rauwe, ongefilterde appelciderazijn tot 2 tot 3 delen water. Shampoo zoals gebruikelijk en breng daarna het mengsel van appelciderazijn aan en laat het 3 minuten intrekken. Breng wat van je normale conditioner aan op de haarpunten als je wilt, voordat je gaat spoelen. Alternatief, gebruik als leave-in conditioner: een deel appelciderazijn, verdund met 5 delen water. Met behulp van een spray fles, gelijkmatig verdelen over handdoek gedroogd haar (de geur zal verdwijnen wanneer je haar droogt). Kam door en droog zoals gewoonlijk met uw gebruikelijke producten.

Dus, bottom-line: laat je haar een beetje liefde en genegenheid zien, geef het de zorg, voedingsstoffen en aandacht die het verdient en je zult in een mum van tijd een prachtige haardos hebben.