Magazine

Hier lees je alles wat te maken heeft met de huid, huidverzorging en thuisbehandelingen. Lees meer over wat we bedoelen met het naar huis brengen van de beauty kliniek. Wij helpen u de juiste te vinden tussen onze producten, verschillende ingrediënten en inhoud die passen bij uw huid en wat u wilt bereiken met uw behandelingen.

Innovatieve beauty behandelingen voor thuis. Lees meer
Back to Article
09 Sep 2021

Mythes over microneedling - alles wat je moet weten

09 Sep 2021

Microneedling is een van de grootste beauty trends van dit moment. Uiteraard zijn wij daar enorm blij mee, aangezien we als een van de eerste merken deze behandeling hebben ontwikkeld voor thuisgebruik. Microneedling is een huidverjongingsbehandeling die thuis of in een kliniek kan worden uitgevoerd.

Een Skin Roller (ook wel bekend als dermaroller) dringt herhaaldelijk door de huid en creëert duizenden kleine microkanalen die de huid waarneemt als wondjes. Dit stimuleert het natuurlijke genezingsproces van het lichaam; productie van collageen en elastine. Het resultaat is een gladdere, gezondere en jonger uitziende huid. 

Microneedling is een onbekende behandeling voor velen en het is logisch dat er research wordt gedaan voordat de behandeling wordt aangeschaft. Helaas is er veel foutieve informatie beschikbaar over microneedling die wij graag willen ontkrachten. Hieronder vind je de drie grootste mythes omtrent microneedling:

Mythe 1: Microneedling is gevaarlijk en pijnlijk

Microneedling vanuit huis doet absoluut geen pijn. De naalden die wij aanbieden zijn zo klein dat je ze nauwelijks voelt. Hierdoor veroorzaakt de Skin Roller geen ernstige schade aan de huid en komt er (gelukkig!) geen bloed bij kijken. Onze klanten geven vaak aan dat de Skin Roller een lichte tinteling veroorzaakt en sommigen vinden het zelfs lekker aanvoelen.

Microneedling in een kliniek kan wel wat pijnlijker zijn omdat de naalden langer zijn en dus dieper de huid in gaan. Hierdoor kan wel bloed ontstaan, maar er wordt voor de behandeling een kalmerende crème aangebracht waardoor je vrijwel niks voelt. Wanneer deze behandeling door een erkende deskundige wordt uitgevoerd, is klinische microneedling ook volledig veilig.

"Dit is de beste roller tot nu toe en pijnlozer!" - Maria, Klant van Swiss Clinic


Mythe 2: Microneedling vanuit huis is nutteloos omdat het niet diep genoeg gaat

Microneedling vanuit huis is uiterst effectief om verschillende huidproblemen aan te pakken, ondanks dat wij enkel korte naaldlengtes aanbieden. Doordat je de microneedling behandeling vaker in de week gebruikt, zal het een duidelijk verschil in je huid maken. Microneedling in een kliniek biedt inderdaad sneller resultaat dan de thuisbehandeling. Dat komt omdat de naalden in een thuisbehandeling kleiner zijn en dus een kleinere genezingsreactie activeren in je lichaam. Wanneer je de behandeling uitvoert zoals wij adviseren, zal je hetzelfde effect creëren als bij een klinische behandeling.

Mythe 3: Klinische microneedling is hetzelfde als microneedling vanuit huis

Een microneedling behandeling bij een schoonheidsspecialist is heel erg anders dan een behandeling vanuit huis. Bij beide behandelingen wordt er uiteraard gebruik gemaakt van naaldjes en worden er microkanaaltjes gemaakt in de huid. Het grote verschil zit in de lengte van de naalden. Swiss Clinic gebruikt korte naaldlengtes van 0,2 mm en 0,5 mm die veilig gebruikt kunnen worden. Naaldlengtes die langer zijn mogen echt alleen gebruikt worden door een deskundige, aangezien het een groter risico op huidletsel en infectie met zich mee brengt. In een kliniek gebruiken ze vaak 2mm naaldlengtes om de productie en genezing van collageen te versnellen.

Benieuwd geworden naar onze microneedling behandelingen? Vindt hier meer informatie!