Magazine

Hier lees je alles wat te maken heeft met de huid, huidverzorging en thuisbehandelingen. Lees meer over wat we bedoelen met het naar huis brengen van de beauty kliniek. Wij helpen u de juiste te vinden tussen onze producten, verschillende ingrediënten en inhoud die passen bij uw huid en wat u wilt bereiken met uw behandelingen.

Innovatieve beauty behandelingen voor thuis. Lees meer
Back to Article
10 Aug 2018

Tandenbleek - Alles wat je moet weten

10 Aug 2018
Tandenbleek - Alles wat je moet weten

Een witte glimlach is een schoonheidsideaal in de ogen van veel mensen. Het straalt schoonheid en gezondheid uit. Echter zijn er heel veel mensen die last hebben van verkleuringen op hun tanden en daar erg onzeker over zijn. Dit is een onzekerheid die nergens voor nodig is aangezien er momenteel veel verschillende methoden zijn om een verblindende glimlach te bereiken. In dit artikel bespreken wij de verschillende methodes, van thuisbehandelingen, klinische behandelingen tot natuurlijke, alternatieve behandelingen.

Wat voor type tandenbleek behandelingen zijn er beschikbaar?

 • Over-the-counter – Omvat tandpasta’s, strips, gels, spoelingen en pennen.
 • Klinische behandeling – Een geregistreerde tandhygiënst of tandarts voert een behandeling uit met een sterke type laser. Deze behandeling is erg snel en effectief. De tandarts brengt eerst een beschermend middel op het tandvlees, vervolgens wordt er een blekende gel op de tanden aangebracht en wordt de gel geactiveerd door het laserlicht. De behandeling is relatief snel en de resultaten zullen onmiddellijk zichtbaar zijn. Als de laserbehandeling juist wordt uitgevoerd ontstaat er geen schade aan de tanden of het tandvlees, maar de tanden kunnen wel extra gevoelig en pijnlijk zijn weken na de behandeling. De methode is vrij duur. Je betaald een paar honderd euro voor één behandeling. Het resultaat duurt een paar jaar als je goed voor uw gebit zorgt.
 • Klinisch + thuis behandeling - Je kunt naar de tandarts voor hulp bij het ontwerpen van een bitje van zacht plastic. Je bepaalt zelf of je een bitje voor je boventanden wilt of dat je ook je onderste tanden wil bleken. Het vereist echter twee bezoeken aan de tandarts. Je neemt de whitening gel en bitje vervolgens mee naar huis en dient dit enkele uren per dag in te doen. Hoe snel je tanden wit worden varieert. Gewoonlijk duur het 4-6 behandelingen voordat je resultaten ziet. Wanneer je zeer verkleurde tanden hebt kan het langer duren. Als je een sterk blekende gel gebruikt kunnen je tanden gevoelig worden, maar deze symptomen verdwijnen meestal snel na de voltooiing van de behandeling. De kosten variëren, maar het zal zeker een paar honderd euro kosten.
 • Thuis behandeling – In de afgelopen jaren is de ontwikkeling voor thuisgebruik erg gevordend en sommige producten hebben bewezen zo goed te zij dat ze zelfs door tandartsen worden gebruikt. Bovendien is het veel goedkoper om je eigen bitjes te vormen vanuit huid. Swiss Clinic ontwikkelde de Whitening System die effectief tanden bleekt door oxidatie. Een unieke stof in de gel zorgt ervoor dat er vrije radicalen vrijkomen die op hun beurt de verkleuring afbreken (organische moleculen). De bijbehorende tandheelkundige bitjes zijn gemakkelijk in vorm te krijgen in enkele minuten. De behandeling duurt slechts 45 minuten per keer en geeft direct resultaat. Hoe vaak je de behandeling dient te doen is afhankelijk van het resultaat dat je wil bereiken.
 • Alternatieve, natuurlijke methoden - De meest voorkomende methode om tanden te bleken is het gebruik van gemalen aardbeien omdat ze appelzuur bevatten, een verlichtingsmiddel. Breng gemalen aardbeien aan op de tanden, laat de pasta gedurende 1 minuut zitten, spoel ze af en borstel je tanden zoals gewoonlijk. Andere natuurlijke methoden omvatten:
  • Het mengen van zuiveringszout (natriumbicarbonaat) en waterstofperoxide om een ​​pasta te vormen, hoewel tandartsen sterk aanbevelen om dit niet regelmatig te gebruiken
  • Wrijven met houtskool tegen de tanden - laat houtskool 30 seconden tot 1 minuut zitten en borstel dan zoals gebruikelijk (vermijd wrijving met de houtskool op het tandvlees)
  • Appels, selderij en wortels sinds het eten hiervan, kunnen de speekselproductie stimuleren, waardoor vlekken worden verminderd. Appels bevatten ook appelzuur.
  • Sinaasappelschil - neem de schil van een sinaasappel, wrijf het witte deel tegen de tanden en borstel vervolgens met een fluoridetandpasta

Benieuwd geworden naar onze thuisbehandeling? Bekijk de Whitening System hier!