Magazine

Hier lees je alles wat te maken heeft met de huid, huidverzorging en thuisbehandelingen. Lees meer over wat we bedoelen met het naar huis brengen van de beauty kliniek. Wij helpen u de juiste te vinden tussen onze producten, verschillende ingrediënten en inhoud die passen bij uw huid en wat u wilt bereiken met uw behandelingen.

Innovatieve beauty behandelingen voor thuis. Lees meer
Back to Article
22 Aug 2018

Vernieuw dit najaar je schoonheidsroutines

22 Aug 2018
Vernieuw dit najaar je schoonheidsroutines

Wanneer we de zomer en de hitte achter ons laten en ons voorbereiden op de herfst, heeft onze huid wat extra zorg nodig. Met andere woorden, het is tijd om onze huidverzorgingsroutine te bekijken. Veel mensen ervaren onbalans in hun huid als de seizoenen veranderen. Dit kan zich op vele manieren presenteren, inclusief een abnormaal droge of vette huid, evenals onzuiverheden en vlekken.

Reiniging is de sleutel

Velen van ons verwaarlozen de reiniging van de huid, omdat we het belang van een diepe reiniging van onze huid niet begrijpen. Denk eens aan wat je huid gedurende dag allemaal doorstaat. We passen allerlei soorten producten op onze huid toe; zonnebrandcrème, make-up en primer, en niet te vergeten alle vuildeeltjes, uitlaatgassen, zweet en bacteriën waaraan onze huid dagelijks wordt blootgesteld. Deze stapelen zich op en creëren een ongewenste laag op de huid. Zonder een grondige dagelijkse reiniging riskeer je verstopte poriën en onzuiverheden. Je huidverzorgingsproducten en hun actieve ingrediënten kunnen ook moeite hebben om in je huid te penetreren, als de huid niet grondig wordt gereinigd.

De huid is ook een belangrijk onderdeel van je immuunsysteem, omdat de buitenste laag van de huid een zogenaamde zuurmantel bevat. De zuurmantel bestaat uit lipiden en oliën en is van nature zuur in zijn pH-waarde en fungeert als een barrière voor bacteriën die niet overleven in de zure omgeving.

Waarom kan je niet gewoon wassen met water en zeep?

Als je je huid verkeerd behandelt en een gewone zeep met een hoge pH-waarde gebruikt, verknoei je de natuurlijke pH-waarde van de huid. Dit kan de huid doen opdrogen, wat de verdediging van de huid verstoort en op lange termijn huidgevoeligheid kan veroorzaken.

Een goede reiniger droogt niet of maakt de huid ook niet strak. Een goede tip is om water in je reinigingsroutine te vermijden en in plaats daarvan micellaire reinigingsproducten te gebruiken, die de huid hydrateren. 
Micellar Cleansing Gel

Combineer je dagelijkse reinigingsroutine een paar keer per week met een reinigend gezichtsmasker om je huid een extra boost te geven. Een kleimasker heeft de voorkeur, omdat het een diepe reinigende effect op je poriën heeft en je huid een mooie glans geeft. 
Purifying Pink Clay Mask

Het is vooral belangrijk om 's avonds je huid te reinigen, om het vuil, de make-up en het zweet te verwijderen dat zich overdag opbouwt. Een grondig gereinigde huid is ook meer ontvankelijk voor actieve ingrediënten in je nachtelijke huidverzorgingsproducten.

De conclusie is dat grondige, dagelijkse reiniging de basis vormt voor een frisse en gezonde huid, met een mooie gloed en minder oppervlakkige rimpels die worden veroorzaakt door een droge huid. Het pH-niveau van de huid is ook in balans, wat een gezonde zuurmantel mogelijk maakt. Huidverzorgingsproducten hebben ook een beter effect, wanneer de huid meer ontvankelijk is.

Een kouder klimaat vereist meer hydratatie en huidvernieuwing!

Wanneer de lucht droger wordt, verdampt het vocht in onze huid door onze poriën, waardoor de huid droog wordt op het oppervlak. Dit kan zowel een schilferige huid als onzuiverheden en acne veroorzaken, aangezien de huid overuren maakt en probeert zichzelf te rehydrateren.

Microneedling-behandelingen zijn een geweldige aanvulling op je huidverzorgingsroutine tijdens de wintermaanden, omdat dit type behandeling de huid stimuleert en vernieuwt - zowel van buiten als van binnen.

Hoe werkt het?

De micronaalden simuleren een verwonding in onze huid, waardoor het natuurlijke genezingsproces van de huid en de regeneratie van nieuwe, frisse huidcellen begint. De huid wordt zachter en elastischer, de poriën worden minder en de bloedsomloop verbetert. De huidtint wordt ook gelijkmatiger en de huid is beter bestand tegen de koude wintermaanden. Microneedling is ook een zeer effectieve behandeling voor anti-aging, omdat het de vitaliteit en energie in de huid regenereert. 
Skin Reactive

De kleine microkanalen, gemaakt door de micronaaldjes, openen je huid voor de producten die je achteraf aanbrengt. Als je dit combineert met een hydraterend gezichtsmasker, neemt de hoeveelheid actieve ingrediënten die door je huid worden opgenomen met 300% toe. De actieve ingrediënten kunnen werken aan het diepe, hydraterende en versterkende helende proces van je huid, waardoor nieuwe huidcellen kunnen groeien.

Een goede tip voor het invoeren van een nieuw seizoen, is om het een kick-start te geven met een detox. Dit zal je helpen aan de slag te gaan met nieuwe gezonde routines na het zomerseizoen. Een detox gaat ook een lange weg in het reinigen van je lichaam, wat op zijn beurt leidt tot een egale huid.

Alles voor een goede en gezonde huid, met een mooie gloed die zelfs in de donkere herfstnachten schijnt.

Renew your beauty routines