Magazine

Hier lees je alles wat te maken heeft met de huid, huidverzorging en thuisbehandelingen. Lees meer over wat we bedoelen met het naar huis brengen van de beauty kliniek. Wij helpen u de juiste te vinden tussen onze producten, verschillende ingrediënten en inhoud die passen bij uw huid en wat u wilt bereiken met uw behandelingen.

Innovatieve beauty behandelingen voor thuis. Lees meer
Back to Article
11 Mar 2019

Waarom is mijn huid droog tijdens het winterseizoen?

11 Mar 2019
Waarom is mijn huid droog tijdens het winterseizoen?

Om te beginnen, verander je vraag naar "Waarom ervaar ik dat mijn huid tijdens de winter droger is?" Sommige mensen worstelen met het feit dat hun huid tijdens het winterseizoen echt droog wordt. Je ervaring weerspiegelt misschien niet de realiteit. Laten we het verder uitleggen.

Weet je welke variabelen je huidtype maken? Veel mensen begrijpen verkeerd wat voor huidtype ze eigenlijk hebben. Je huidtype is gebaseerd op je talgproductie, met andere woorden hoe vettig je huid wordt gedurende de dag. Veel mensen realiseren zich ook niet wanneer hun huid onvoldoende vocht bevat en hebben moeite met het vinden van de juiste producten.

Welk huidtype heb je echt?

Probeer deze insidertips van ons te onthouden.

  • Iemand met een droge huid heeft een lage productie van talg met kleine/niet-bestaande poriën.
  • Een normale huidtype heeft een gebalanceerde productie van talg met kleine poriën.
  • Een gecombineerde huid heeft meestal een gebied met gebalanceerde talgproductie en delen van verhoogde productie met vergrote poriën in de t-zone. Ten slotte heeft de vette huid een verhoogde productie van talg met vergrote poriën.

Je huidtype wordt niet alleen bepaald door je erfelijke genen, uiterlijke omstandigheden kunnen ook je huid aantasten en je problemen bezorgen. Wanneer het klimaat kouder wordt, is het bijna onmogelijk om te voorkomen dat je huid wordt aangetast. Dit komt doordat de lucht tijdens koudere seizoenen minder water bevat. Wanneer de temperatuur erg laag wordt, is de lucht volledig zonder water. Je huid zal dan droog worden aan het oppervlakte vanwege de droge lucht. Een ander gevolg van een kouder klimaat kan zijn dat je vlekken en een verstopte huid krijgt. Om dit te compenseren produceert je huid meer olie. Het is daarom niet ongebruikelijk dat je het gevoel hebt dat je huid droog is en dat je ook puistjes krijgt.

Hier zijn enkele veelvoorkomende tips als je ervaart dat je huid wordt beïnvloed door de winterkou.

1. Wees zacht voor je huid. Gebruik milde producten en wees voorzichtig met producten die schuimen omdat ze meer uitdrogen. Onze Micellar Cleansing Gel is zeer zacht, niet schuimend en perfect om te gebruiken tijdens het winterseizoen, maar ook voor iemand die het hele jaar door een lagere talgproductie heeft.

2. Hydrateer! Vocht is altijd belangrijk, maar zelfs meer in de winter. Zorg ervoor dat je 's morgens vocht toedient, bij voorkeur met serum en dagcrème en sluit je dag af met een nachtcrème. Onze nachtcrème zorgt ervoor dat je huid in een mum van tijd soepel en zacht aanvoelt.

3. Wees geduldig en houd vast aan je routines als het gaat om je huidverzorging en behandel het extra leuk tijdens de koudere seizoenen en verwen jezelf elke week met een gezichtsmasker om de huid extra zacht en zacht te houden.

4. Drink veel water! Als vuistregel wordt gezegd dat je 1,5 liter water per dag moet drinken, dit is natuurlijk individueel, maar het is goed om water te drinken als je merkt dat je huid droog is.