Magazine

Hier lees je alles wat te maken heeft met de huid, huidverzorging en thuisbehandelingen. Lees meer over wat we bedoelen met het naar huis brengen van de beauty kliniek. Wij helpen u de juiste te vinden tussen onze producten, verschillende ingrediënten en inhoud die passen bij uw huid en wat u wilt bereiken met uw behandelingen.

Innovatieve beauty behandelingen voor thuis. Lees meer
Back to Article
25 May 2022

Wat doet Vitamine C in huidverzorging?

25 May 2022
Geheimen van Vitamine C

Vitamine C is een populair ingrediënt geworden voor huidverzorging. Er wordt gezegd dat het de huid egaler en stralender uit laat zien. Hier leggen we uit wat vitamine C is, wat het kan doen voor je huid en hoe je vitamine C kunt gebruiken in je huidverzorging.

Vitamine C (ascorbinezuur) is een in water oplosbare vitamine die vooral in fruit en groenten zit. Mensen kunnen zelf geen vitamine C aanmaken, ze moeten het via hun voeding of rechtstreeks aan de huid toevoegen. In de huidverzorging heeft vitamine C veel goede effecten op de huid. Vitamine C helpt de collageenproductie te stimuleren, wat zo belangrijk is voor de elasticiteit, soepelheid en volheid van de huid.

Waarom je vitamine C zou moeten gebruiken in je huidverzorging

Heb je het gevoel dat je huid dof en grijs is? Dan is het vitamine C waar je op moet letten! In de huid heeft vitamine C veel goede effecten. Het wordt gebruikt in huidverzorging om pigmentvlekken te egaliseren, te beschermen tegen vrije radicalen, de huidstructuur en fijne lijntjes te egaliseren. Vitamine C is ook de enige antioxidant waarvan is bewezen dat het de aanmaak van collageen stimuleert en fijne lijntjes, littekens en rimpels minimaliseert.

Waar moet je op letten bij vitamine C?

Vitamine C is eigenlijk geschikt voor alle huidtypes, maar iets waar je aan kunt denken als je het nog niet eerder in je huidverzorging hebt gebruikt, is om het product geleidelijk te introduceren. Sommige mensen kunnen in het begin een mildere irritatie ervaren. Ascorbinezuur is een krachtig zuur dat de huid gevoelig maakt. Het is ook belangrijk om voorzichtig te zijn met SPF.

Effecten van vitamine C in huidverzorging

- Verzacht pigmentatie en kan littekens witter maken
- Beschermt tegen vrije radicalen
- Verzacht de huidstructuur en fijne lijntjes
- Geeft een fantastische gloed
- Egalere huidskleur

Tip! Voel je vrij om huidverzorgingsproducten die vitamine C bevatten te combineren met andere antioxidanten zoals vitamine E en vitamine A (Retinol). Deze versterken de werking van vitamine C op de huid.

 

Onze booster met Vitamine C

C LOVES E+ (30ML)

C LOVES E+ (30ML)

 

Deze booster maakt deel uit van onze nieuwe The Base+ productlijn

THE BASE+ (50ML)

The Base +

 

BYE BYE PUFFINESS+ (30 ML)

BYE BYE PUFFINESS+

 

SUPER GLUE+ (30 ML)

SUPER GLUE+

 

GRADE UP RETINOL 0.3%+ (30 ML)

GRADE UP RETINOL 0.3%+

 

HYALURONIC FILLER+ (30 ML)

HYALURONIC FILLER+

 

OH MEGA OIL 8+ (30 ML)

OH MEGA OIL 8+