Magazine

Hier lees je alles wat te maken heeft met de huid, huidverzorging en thuisbehandelingen. Lees meer over wat we bedoelen met het naar huis brengen van de beauty kliniek. Wij helpen u de juiste te vinden tussen onze producten, verschillende ingrediënten en inhoud die passen bij uw huid en wat u wilt bereiken met uw behandelingen.

Innovatieve beauty behandelingen voor thuis. Lees meer
Back to Article
11 Mar 2020

Wat is microneedling? En waarom heeft iedereen het erover?

11 Mar 2020
 Wat is microneedling? En waarom heeft iedereen het erover?

Wat is het?

Microneedling, klinisch aangeduid als 'collageeninductietherapie', is een behandeling die is ontworpen om de genezingsreactie in uw huid aan te roepen door microtrauma te veroorzaken op een zorgvuldig gecontroleerde manier. Klinkt dit ingewikkeld? De wetenschap erachter is een beetje ingewikkeld, maar het uitvoeren van de behandeling op jezelf is eenvoudig en de resultaten zijn fantastisch.

Anti-veroudering voordelen

Terwijl we proberen dit zo rechtlijnig mogelijk te houden, is een beetje technische informatie noodzakelijk: een dermaroller (het micronaald apparaat) heeft een rollende kop, uitgerust met honderden ultrafijne naalden die micropuncturen in de huid creëren. Het lichaam neemt deze microscopische kanalen waar als wonden en dat zorgt voor een genezingsproces. Genezing van de huid wordt voornamelijk gedaan door de productie van collageen en elastine. En mocht het nou net zo zijn dat je van collageen en elastine er gezonder en jeugdig uit gaat zien.

Helaas zijn er veel factoren die bijdragen aan het algehele voorkomen van veroudering, hetzij een natuurlijke veroudering of een te vroege. Het goede nieuws is dat microneedling drastisch kan helpen deze problemen te verminderen en om te keren. Dit omvat huidtextuur, pigmentvlekken, fijne lijntjes, littekens en beschadiging door de zon. Yay!

 

Hier is wat u van een microneedling behandeling vanuit huis kunt verwachten:

Vermindert fijne lijntjes en rimpels

Dit is misschien wel het meest verbazingwekkende en belangrijkste voordeel van microneedling…

Hoe is het mogelijk? Je raadt het al, door de productie van collageen en elastine te stimuleren. Ook zorgt de stimulatie van kleine bloedvaten die bloed, zuurstof en voedingsstoffen rechtstreeks in de dermis leveren, voor wonderen. Het is geen magie, maar het zeker magisch.

Vermindert hyperpigmentatie en geeft een gelijkmatigere teint

Kortom, elk soort huidprobleem (ontsteking, puistjes, eczeem) en beschadiging door de zon kan ertoe leiden dat de huid van kleur verandert, waardoor de huid er vlekkerig, ongelijkmatig en uiteindelijk ouder uitziet

Om te begrijpen hoe microneedling helpt, moeten we heel technisch worden:

Wetenschappers geloven dat het effect van verhoogde expressie van matrix metalloproteasen evenals vermindering van groei van keratinocyten komt. Laten we in plaats daarvan zeggen dat lelijke pigmentatie en ongelijkmatige teint met succes kunnen worden bestreden met reguliere microneedling.

Exfolieert de huid

Net als elke andere behandeling die de opperhuid mechanisch verstoort (dat is een mooie taal voor het abrasief behandelen van de huid), zal microneedling resulteren in exfoliatie. Afschilfering is belangrijk omdat het verwijderen van dode huidcellen ervoor zorgt dat uw huid er fris en glad uitziet. En we willen allemaal een frisse en gladde huid hebben, nietwaar?

Zorgt voor een betere opname van uw huidverzorgingsproducten

De microkanalen gemaakt tijdens de behandeling maken het mogelijk om serums en crèmes op te nemen op een manier die eenvoudig niet mogelijk is op een onbehandelde huid, in feite tot wel ongeveer 300% meer! Afgezien van de voor de hand liggende voordelen – dat uw producten op een veel dieper niveau kunnen werken – zal u minder van uw kostbare lotions en crèmes gebruiken!

Verminder littekens

Littekens worden veroorzaakt door een proces dat bekend staat als fibrose. Dit is heel goed bij het helen van grotere wonden, omdat het ervoor zorgt dat alles bij elkaar blijft. Echter, onder de huid is de ‘lijm’ zo sterk dat deze de huid naar beneden kan trekken en littekens kan creëren. Niet zo goed.

De behandeling met micronaaldjes helpt bij het afbreken van fibrose onder de huid waardoor de huid kan ‘loslaten’ en het oppervlak van de huid kan loslaten, waardoor het uiterlijk van het litteken vermindert. Super goed!

Verkleint de poriën

Door de kleine bloedvaten aan te moedigen om bloed, zuurstof en voedingsstoffen rechtstreeks in de dermis aan te voeren (dat is de tweede laag van de huid), worden de poriën uiteindelijk strakker. Ironisch, is het niet? Door gaten in je huid te maken, maak je de gaten die er al zijn kleiner…

Behandel acne en verstopte poriën

Tot slot kan microneedling helpen om puistjes, acne en verstopte poriën te stoppen dankzij de behandeling die de talgproductie vermindert (dit betekent dat het de huid minder vettig maakt). Maar niet droog, de huid gehydrateerd houden is erg belangrijk om uitbreken onder controle te houden!

Neem voor meer informatie over microneedling contact met ons op! Zoals je misschien al wel geraden hebt, praten we graag over dit magische kleine stukje kit.

Swiss Clinic biedt verschillende microneedling oplossingen aan voor thuis behandelingen.

Lees hier meer over onze microneedling behandelingen.